Van de Nationale

Het was weer tijd om wat proza aan te leveren voor ons clubblad.
Helaas is er echter wat misgelopen waardoor dit stukje het blad niet heeft gehaald.

Hoewel de titel anders doet vermoeden was ik de laatste tijd vooral druk met buitenlandse aangelegenheden, namelijk het Internationaal Treffen en de Buitenlandtoer. Er is al veel over geschreven en het Internationaal treffen ligt inmiddels achter ons. Wat mij betreft is het een prachtige week geweest. De opbouwploeg was wederom mooi op tijd klaar zodat we de gasten vanaf donderdag weer met open armen konden ontvangen. We hadden het ook getroffen met het weer. Het leek wel of alle zware buien, met uitzondering van zondagmiddag terwijl het gezellig en droog was onder de tarp, aan ons voorbij gingen. Ook met de inzet van de vrijwilligers werden gedurende het treffen onder andere rondleidingen door het kasteel en de kasteeltuinen gegeven, een toer naar en van Doesburg tot een goed einde gebracht en kon iedereen veilig slapen doordat er ’s nachts mensen rondliepen die een oogje in het zeil hielden. Persoonlijk was het uiteindelijke aantal bezoekers minder dan ik had verwacht, maar een feestje maak je met de mensen die er zijn, niet met hen die wegblijven.

Over de Buitenlandtoer die 1 augustus start, is in de Wing van juli meer informatie te vinden.

Terug naar mijn leest. Het kampeerweekend van regio West is al achter de rug bij het verschijnen van deze Wing. Tijdens het schrijven zeggen de buien voorspellende-apps nog niet wat ze verwachten, maar de ervaring leert dat ze er nogal eens langs zitten. Het zal onze keuze om te gaan niet beïnvloeden in ieder geval.

Wat nog wel te gebeuren staat is de Baronie-Kempenrit van regio Zuid op 14 juli vanuit Etten-Leur. Een rit die door de reeds genoemde apps eerder erg weinig deelnemers trok en nu in herhaling gaat. Uit ervaring kan ik zeggen dat deze rit zeker de moeite waard is om (weer) te gaan rijden.

Daarna staat van 9 tot 11 augustus het kampeerweekend van regio Oost op de agenda en wordt er ook al gewerkt aan de voorbereidingen van bijvoorbeeld het Back 2 Basicweekend en de routes van de Sluitingsrit.
Misschien zien we elkaar tijdens een van deze weekenden of ritten.

De groeten
Geert Schonewille